Diensten

In zowel binnen- als buitenland geef ik lezingen, workshops en strategisch advies. Daarnaast ben ik inzetbaar als dagvoorzitter. Mijn onderwerpen zijn stedelijke bereikbaarheid en leefbaarheid, innovatie en duurzaamheid.

Diensten

In zowel binnen- als buitenland geef ik lezingen, workshops en strategisch advies. Daarnaast ben ik inzetbaar als dagvoorzitter. Mijn onderwerpen zijn stedelijke bereikbaarheid en leefbaarheid, innovatie en duurzaamheid.

strategisch advies

Van A tot Z adviseer ik (semi) overheden en vervoersbedrijven die durven te innoveren op gebiedsontwikkeling en duurzame bereikbaarheid.

Dit doe ik samen met de beste wetenschappers, stedenbouwkundige en andere experts. Wij ontwerpen een realistische en wenselijke toekomst op basis van nieuwe modellen.

We rekenen alles op de lange termijn door en visualiseren een beter en duurzaam leven. Eentje die voor wenselijk is voor de mensen die er iedere dag mee te maken hebbeb.

Door de integrale visie van het team wordt er geen stap overgeslagen en zien niets over het hoofd gezien. Vervolgens verwerken wij het advies in een eindpresentatie met veel beeld, doorberekeningen en weinig taal.

.

Voorbeeld van een visuele presentatie van een oplossing (door Walter Dresscher, de Natuurlijke Stad)

 

Voorbeeld van een animatie tijdens de eindpresentatie (beeld: Walter Dresscher, de Natuurlijke Stad)

 

Lezingen

Mijn lezingen zijn vooruitstrevend. Het is mijn doel om het publiek op een luchtige wijze te inspireren tot ‘nieuwe dingen’ doen.

In zowel binnen- als buitenland geef ik op maat gemaakte lezingen. Deze gaan altijd over bereikbaarheid gecombineerd met de gebiedsontwikkeling. Ik beantwoord altijd de vraag: hoe houden we onze steden op de lange termijn duurzaam bereikbaar?

Workshops

Mijn workshops zijn op maat gemaakt, dus ik draai geen standaard verhaal af waarbij de deelnemers achterover kunnen leunen.

Op een toegankelijke en herkenbare manier vertel ik de deelnemers over de huidige stand van zaken en hoe ik denk dat het bedrijf kan innoveren. Dit leidt tot discussies die in kleine groepjes plaatsvinden.

Ik schud wakker en confronteer, maar ik onderschat de deelnemers nooit. Ze hebben vaak zelf genoeg goede ideeën om hun organisatie te verbeteren.

Tijdens de workshop maken we geen presentaties of collages maar podcasts. Ik interview de deelnemers, waardoor zij met een open en frissere blik naar hun functie en het bedrijf gaan kijken.

Na een workshop hebben de deelnemers oplossingen over hoe het beter, duurzamer en productiever kan.

werkwijze

situatie ter plekke bekijken

bestaand onderzoek doorspitten

Bevindingen en oplossing uitwerken

Bevinding en oplossing visueel presenteren